contact | jobs version fran├žaise
U bent hier:  Home  »  Wie zijn we
Diensten:

Wie zijn we

 

 

Wat is Tecnolec?

Tecnolec vzw is het technisch kenniscentrum voor alle werkgevers en werknemers van de elektrosector (PSC 149.01).  Tecnolec wordt bestuurd door de sociale partners van deze sector.

Werkgeversorganisaties

   Fedelec - Beroepsfederatie voor de elektrosector  pic_fee-blauw-wit_groot  Nelectra - Beroepsfederatie voor de elektrosector

 

Werknemersorganisaties

                   

De missie van Tecnolec is het verdiepen van de kennis en de kunde van de werknemers en het versterken van de competitiviteit van de bedrijven die onder de bevoegdheid vallen van het paritair subcomité voor de elektriciens 149.01 door strategisch onderzoek, innovatiemonitoring, technologische dienst- en adviesverlening, informatieverspreiding en innovatiestimulering.

Hierdoor kan Tecnolec toekomstgericht hefboom zijn voor de hoger vernoemde bedrijven en hun medewerkers waardoor innovatieve ontwikkelingen sneller en doelgericht kunnen geïmplementeerd worden en innovatiecapaciteiten worden versterkt met het oog op een duurzame en kwaliteitsvolle werkgelegenheid.

Om deze missie te realiseren, heeft Tecnolec een aanbod uitgewerkt waarvan u hier in de linkse kolom onmiddellijk een overzicht ziet.

Doelgroep

De primaire doelgroep van Tecnolec bestaat uit elektro-installatiebedrijven en hun medewerkers, maar in principe kunnen alle KMO’s bij Tecnolec terecht in het kader van innovatie en elektrotechniek.

Verder staat Tecnolec ook ter beschikking van de verschillende intermediaire organisaties, overheden en adviesraden voor wetenschaps- en innovatiebeleid.

Werking

Tecnolec fungeert als schakel tussen het technologisch onderzoek en de elektro-bedrijven.

Dit betekent dat Tecnolec continu de evoluties in de elektrotechniek volgt en deze kennis gebruikt om de elektro-bedrijven te ondersteunen:

 pic_screenhunter_15_feb Door hierover aan kennisoverdracht te doen op verschillende manieren:

 

        pic_screenhunter_16_feb Kennisoverdracht door het geven van individueel technisch advies. Alle elektro-bedrijven kunnen met al hun elektrotechnische vragen bij Tecnolec terecht. Tecnolec zal hierop zo snel mogelijk een antwoord geven.

 

        pic_screenhunter_16_feb Kennisoverdracht door het (ontwikkelen en) geven van technische presentaties voor groepen (collectief) over actuele en vernieuwende onderwerpen:

 

             pic_screenhunter_15_feb Zo organiseert Tecnolec regelmatig evenementen (info-avonden, workshops, …) waar deze presentaties gegeven worden.

 

             pic_screenhunter_15_feb De technische presentaties die niet meer op de evenementenkalender staan, kunnen opnieuw aangevraagd worden (presentatie op aanvraag) om gegeven te worden.

 

        pic_screenhunter_16_feb Kennisoverdracht door het ontwikkelen van technische publicaties en artikels.                         

 

 pic_screenhunter_15_feb Door begeleiding van elektro-bedrijven bij het uitstippelen van een innovatietraject en hen te helpen bij het indienen van een KMO-innovatiestudie of KMO-innovatieproject voor het bekomen van subsidies.

 

Kennisnetwerk

Tecnolec slaat bruggen tussen de verschillende spelers in de elektrosector.

Indien nodig kan Tecnolec beroep doen op een breed kennisnetwerk van universiteiten, hogescholen, labo’s, de regelgevende overheden en fabrikanten.

Contactinformatie

Contactgegevens: adres, tel, mail, medewerkers, liggingsplan: klik hier

Met steun van

 pic_logo_electrabel-gs_c  pic_iwt_2012  pic_logo_infrax_3  pic_logo_vlaams_innovatienetwerk_iwt  

  

Website door Analyz-it |  Inhoud door Tecnolec |  Gebruiksvoorwaarden |  Login